Oct 4, 2010

Advertising Deal

Agak dah lama gak tak update blog ni, nak letak gambar raya pun tak sempat nak modify gambar jadi kecik supaya senang nak load. Busy dgn raya satu hal gak...

Ok back to the topic, "Advertising Deal", setelah 5-6 bulan all of my blogs and website kena penalty dek google search engine, traffic merundum dan slow, akhirnya aku dapat 2 email satu dari UK dan satu dari US nak letak iklan kat blog aku, so ni petanda blog/site aku dah ada umpphhh! sikit. Bukan senang nak dapat direct advertising ni, kalau novice cam aku ni rasa susah la, tapi kalau otai2 internet marketer deal mcm almost datang every day.

Untuk deal kali ni aku tak berani nak demand takut customer lari, so layan kan jelah , so far deal ni dapat la dlm USD80




paid on 5th oct to paypal:






Yang ni company dari UK low budget betul co. ni pound sterling kan besar tu pun nak berkira , offer USD25, tapi aku demand USD30.



update:
aku pancing dia buat bulk adv. utk 4 website aku, dia mintak aku kompom, utk post kan 4 article dia, so apa lagi pancing sudah kenaaa.... so total ads dia jadi le $85



Sapa nak bagi USD110 , lebih kurang RM350 tu, just for link and article ke blog or website anda. Tu la kadang kat blog aku ni ada topic tah hapa2 yang aku pun tak paham, tapi diorang suruh publish and kasi komisen sikit.

Kesimpulannya:
Sapa2 yg ada skill buat2 web ni dan suka sgt layan internet boleh baca ni..[jgn membazirkan waktu anda di facebook, myspace or any sosial network site - kalau buat marketing ok huhuhu]

how-to-make-money-with-your-blog-site.

paypal-payment-gateaway.

kalau tak pun pergi je kat google search

antara tempat2 yg boleh anda lawati utk cari idea

fiverr.com
cj.com
clickbank.com
adsense.com
ebay.com
affiliate-program.amazon.com

dan macam2 lagi , korang google jer lah....

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.


Click Here! Step by Step guide to affiliate marketing [ClickBank]

"Sharing is caring"



5 comments :

  1. saya berminat dengan perkara nie... tp saya tak ada asas/pengalaman nak buat...
    betul ke pendaftaran untuk clickbank.com tu free??? atau ada ke bayaran yang perlu dibuat untuk memulakan benda nie???

    ReplyDelete
  2. daftar free, mlay forum yg discuss pasal Affiliate Marketing http://www.wangcyber.com/forum/affiliate-network/

    ok give it a try

    ReplyDelete
  3. jz nak kongsi..masa 2 tahun lepas ader mamat dari american muscle nak park ads kat saya punya blog..ragu2 jugak..tp ntah kenape tiba2 senyap jer...x puas ati dengan bayaran kot or mayb dia nak park secara FOC jer..bila tgk article sir..ishh rugiii betul...hehe

    ReplyDelete
  4. Thank You...
    Saya dah start buat...
    Semuanya masih baru lg bg saya... banyak yang saya perlu belajar...
    Insyaallah, dalm beberapa masa lg mungkin saya akan tahu tentang semua benda nie...
    terima kasih kpd saudara kerana tidak kedekut ilmu untuk berkongsi ilmu saudara kepada semua...
    hanya Allah yg dapat membalasnya...

    ReplyDelete
  5. Ali: letak jer harga ikut standard market, kalau nak tau harga semasa boleh cek kat http://forums.digitalpoint.com/ or http://www.warriorforum.com

    tanya diorang or baca forum tu ada mcm2 bentuk iklan, tapi ikut standard banner size , link and square size , paling mahal banner.

    letak je harga lepas tu tgk respond kalau rasa tak de respond followup jer, bayar ikut paypal or western union, apa2 hal boleh msg zuraidin@yahoo.com

    Anonymous: Alhamdulillah ilmu di manfaatkan, ada mcm2 cara nak dpt income ni , buat survey dulu mana yg sesuai lepas tu baru fokus, kalau satu dah bagi consistent income, pergi buat yg lain plak, sikit2 lama2 jadi bukit. banyak lagi saya nak share cuma masa tak sempat. You googling and youtubing jer, semuanya ada disana...semoga berjaya

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails