Sep 20, 2009

Riang Ria Raya



Ni ha, ada bebrapa koleksi gambar raya pd hari raya pertama, gambar yg dekat ruang tamu tu, memang setiap tahun akan diamabil - dah jadi standard event lepas aku balik sembahyang raya, lepas raya bergambar kat ruang tamu.

Untuk gambar2 yang lain tu , nanti la aku komen sbb penat beb , baru lepas beraya bermula seawal 930am sampai la ke 1130 pm, dapat la dlm 10 buah rumah, dari rumah nenek aku sampai la ke rumah sepupu...raya la katakan...cuma tahun ni abang aku dan adik aku sorang tak balik..so kami bertiga je lah raya kat kampung. Tapi best plak tgk adik aku raya kat Mekah on the first day of Syawal, Masya-Allah....



Beraya Di Mekah, tak sabar aku nak ke Mekah ni...


Wafiq yang cute pakai baju melayu size xxxsmall





Qistina mlm raya pertama, lepas beraya dlm pkl 12mlm, habih kasut raya tertinggal , tido punya pasal.



Angpow budak 2 tu punya, banyak gak duit raya diorang nih. Bukan mcm zaman aku dulu duit se ciput jer



Wafiq bersama supergrand, lepak beraya walaupun baru rumah ketiga.








Sep 15, 2009

Selamat Hari Raya

Kepada sapa2 yang membaca blog ni , secara sengaja atau tidak , aku dan sekeluarga nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA, maaf zahir dan batin. Mana lah tahu dlm blog ni ada yang tersinggung, sbb masyarakat majmuk sekarang ni berhati sensitive , nak nak time posa ni, hehehehe.

Persediaan Hari Raya: tajuk ni selalu di perkatakan, biasanya aku memang bersedia nak raya, cuma tu lah kadang2 orang lain yang tak bersedia. Untuk tahun ni, baju raya dan kuih raya almost settle, sbb tahun ni aku serahkan kat jawatankuasa kuih-muih dan baju raya, iaitu org rumah aku, bestnya tahun ni raya tambah lagi sorang budak nak beraya dgn kitorang, sapa lagi kalau bukan si Wafiq. Yang tak best nya, malas aku nak cerita, sakit hati beb, mungkin ada hikmah disebalik segala peristiwa yang berlaku cuma aku akan ingat sampai mati cite sadis lah tu. Seperti biasa aku sambut raya sederhana dan simple.

Ok once agin to all beloved my blog readers, we're going to celebrate the Aidilfitri within a few days from now, hope you guys ready and enjoy the festive moment to the fullest but not beyond the limit. To all my colleagues yang balik jauh2 tu, drive safely and back in one piece. Lastly to all, jemput datang ke rumah....



So nih duit raya utk semua, pandai2 la korang kongsi







Sep 11, 2009

Akaun Paypal Kena Limited Access

*for my notes and shared to all



aktifkan kembali akaun paypal anda


Dengan syarat anda perlu ada softcopy bil lektrik/bill astro ataupun bil telefon dengan nama dan alamat yang sama dengan akaun yang anda register paypal dahulu





Ok caranya sangat mudah, anda login akaun paypal anda, selepas tu klik " learn how to remove limitation", then akan dibawa kepada page resolve, kat situ ada 4 step selalunya iaitu proof of address, change password, change security question


apa yang perlu anda buat ialah dengan lakukan step2 berikut, contohnya untuk proof address..pastikan semasa anda nak submit document, nama ngan alamat bill telefon, bank ke atau bil letrik ke mesti sama ngan nama akaun paypal anda, kalau addres sama tp nama contohnya "ahmad si best" dkt paypal then nama kat bil anda "ahmad bin abu" so anda masih lagi boleh submit bill statement kepada paypal tapi call la paypal untuk explain pada mereka


apa yg saya lakukan ialah pertama sy submit dokumen iaitu statement bil telefon, pastu saya call paypal, no telefon paypal singapore 00 65 65 5104 584 then tunggu sehingga disambungkan kepada customer service dia, selalunya ambil masa dalam 4 minit baru dapat bercakap ngan customer servis dia (so kalau pakai prepaid tu make sure credit cukup k, sbb saya pakai bil, maxis 10 minit call singapore dalam rm6-9 la lebih kurang)



ok seterusnya bila dah dapat bercakap dgn customer servis tanya dia tentang status limited akaun anda, then ckp anda baru send proof address iaitu statement bill then check ngan dia dah dpt ke belum,



dia akan tanya anda beberapa soalan, selalunya dia akan tanya nama anda (td akaun paypal kedua saya tu guna nama wife, so dia tanya sapa yg bercakap ni, sy ckp nurulaini, dia ckp ok, pelik betul...walaupun suara lelaki, hohohoho si customer service tu tak tahu kot nurulaini tu nama pompuan, abaikan janji ok) pastu dia akan minta last 4 digit kad debit/credit kad anda


step seterusnya tanya dia, mcm mana akaun anda, ok ke tak? selalunya dia ckp tunggu dia akan review file yg anda hantar tu, sy hantar bill maxis...pastu....jeng jeng jeng


dia pun ckp akaun anda takder masalah, will back to the normal after 5 minit, yihaaaaaaaa, selepas seminit je saya check balik akaun paypal saya then, akaun tersebut kembali aktif...yihaaa


itu saje laporan saya, ok sy ulang langkah yg perlu dibuat:

-pastikan anda sediakan softcopy bill telefon/ astro ataupun apa2 yg valid untuk bukti dalam bentuk jpeg, kalau dalam bentuk pdf tak boleh


-pastu submit file tersebut seperti yg saya terangkan diatas



-call paypal singapore no ni : 0065655104584 ( jgn takut ckp org putih, bedal jer, sy pun tak reti tp berjaya juga, hahahah ) jawab je apa yg dia tanya, pastu ayat terakhir akaun anda akan kembali aktif selepas 5 minit dia ckp, tapi seminit jer akaun aku dah ok




artikel ini boleh di baca di : http://www.seribong.info/blog




Sep 7, 2009

Sampul Raya (Gambar Duit)

Ni dah dekat musim raya, ada orang jual sampul ang pow raya ber interface kan duit RM5,10,50. So sapa2 yg nak berjimat boleh pakai sampul nih, katakanlah korang isi RM1 letak dlm sampul Rm5 so jumlah kasar pendapatan RM6, tapi jumlah bersihnya kembali ke RM1. Ok tak ?







banyak plak masa aku post kat blog nih, student tgh exam kot so boleh la layan blogging ni




Vitamin C Liquid for Baby and Children

Vitamin C is well-known for enhancing and stimulating natural defenses, immune system strength,1 and energy production. It is also known as a principal anti-oxidant, the need for which is greatly increased in children due to today's elevated environmental stresses and pollution.

* Daily use may provide protection against acute infection and help reduce susceptibility to recurrent colds, flus and allergies.

* Supporting your child with Vitamin C can help to maintain and improve overall health. ChildLife's delicious liquid formula can be taken alone or mixed with food or drink to add a healthful sweetness.







Quote from yahoo answer

Should you give baby vitamin C?

I don't think babies should be getting extra vitamin C in man-made forms. Whether you are breastfeeding or bottlefeeding, there are a load of vitamins there. If you are still breastfeeding, he will have a better chance against flus because breastmilk aides the immune system!
I agree with the 1st poster - make sure he is still getting his greens and oranges. If he don't like them, just mash them up with something tasty e.g. potatoes.

The healthiest people can get hit by the flu though, so best prevention would be to teach any other older children about basic hygiene; washing hands after blowing noses, coughing, covering mouthes while coughing e.t.c. If he does get end up getting the flu though, he will get through it and his immune system will be stronger.

You can't really overdose on vitamin C, your body will just get rid of it. However in excessive amounts it can cause diarrhea and in some people difficulty sleeping.

Of course the best thing to do is to eat a lot of vitamin C rich foods, but if you are worried about his diet you can get ascorbic acid powder at most grocery stores (in the canning section), bulk food stores, vitamin/herb shops, and some drugstores have it behind the counter (because it is sold by weight).

The dosage would be very small, I think 1/4 tsp = 1,000 mg of vitamin C which is easily how much an adult needs in a day.






Sep 6, 2009

Clickbank dan Aku

Aku pernah cerita pasal benda Clickbank ni satu ketika dulu, check this entry , aku dah joint clickbank ni dari tahun 2006 hasilnya USD 0.00, tak pernah buat sale pun, kalau korang nak tau apa clickbank ni meh aku cerita sikit mana tahu korang berminat, cerita ni banyak aku copy n paste

Apa dia Clickbank ni?
Sebenarnya benda ni ialah affliate program yang terfamous sekarang ni.Aku dah guna tapi belum lagi dapat duit dari affliate program ni. Still nak kaji-kaji lagi benda alah ni. Tapi aku dah study dekat 3 tahun (on and off la, tapi yg banyaknya off ler - sbb aku ada keja hakiki - mendidik anak bangsa).Tapi aku pasti benda alah ni boleh buat duit kalau betul-betul rajin and beri komitmen nak buat benda ni.

Review yang aku buat selama ni , aku dapati ramai gak orang dari Malaysia dan earn ribuan ringgit dari program ni, malah ada yang dah jadi jutawan dah pun.
Apa cara tah diaorang guna kan , tok sell satu produk tu. Pelik aku.

Balik semula dgn keyword "affiliate", in simple words, kita tolong orang jual product online dan dapat commission, komisen tuh yg di cari2 selama ni tak kesampaian. Kalau tak paham gak, cerita dia camni, katakanlah aku ada product nak jual online macm ebook yg boleh di download di internet dgn harga USD50 per copy, so aku ambik USD30 korang ambik USD20 sebagai komisen, kira win-win situation la, dan yg menjadikan orang tgh tu clickbank lah, so clickbank yg akan membuat payment process utk komisen. Boleh?...kalau tak clear jugak boleh pi clickbank.com or tanya uncle "google".

Ni lah satu2nya, program kat internet yang aku tak larat nak buat R&D, susah betul, program2 lain ada la jugak hasil sikit.

So pada sapa2 yg dah berjaya dalam "Affiliate Program" ni meh le kongsi2 bersama. Ohh clickbank bila nak masyukkkkkkk nih.....

ni screen short pendapatan diorang, daily earning tu, cam tak caya je , tapi ini reality, mungkin pintu rezeki aku belum terbukak lagi utk clickbank ni.



Apa ke penting benda nih?
Pada aku penting, sbb nak mengimbangi keadaan ekonomi yg terumbang ambing, so we need other source of income. Target aku, my part-time job is my main income, tapi buat masa ni , only few month je online income aku mengatasi gaji hakiki. But it is a good start.
Take the oportunity of the booming internet scenario around the globe. If you've background in IT it is an advantage. Kalau tak pun boleh belajar sendiri slow-slow. Clickbank is one of it.



Sep 5, 2009

Advan RZ Replica

TAKE A CLOSER LOOK AT THESE WHEELS! THEY ARE IDENTICAL!





INTRODUCING RZ*(REPLICA)









SIZE: 17"X7J , 5X114.3

COLOR DARK GUN METAL

INSPECTION:


ADVAN RZ





ADVAN RZ TYPE "R"

WEIGHT:







CONCLUSION: ORIGINAL WHEELS WILL STILL BE LIGHTER AT 7.5KG VS. THE REPLICA AT 8.3KG

THE COLOR OF BOTH WHEELS ARE VERY CLOSE....ALMOST 98%. IT ALSO COMES WITH DECAL OF RZ & ADVAN RACING.

Would it be fit nicely to my fd?





Reference Image:







New update:











Sep 2, 2009

Link your Maybank Debit Card to Paypal

Here is a simple step by step on how to verify your paypal using your Maybank debit card. Previously, it was disabled but I'm glad that now maybank allows us to do this.

BUT: I prefer Public Bank Debit Card, you can withdraw through ATM machine, Al-Rajh i bank is the best so far in internet review, be careful with Maybank, beware of their "hidden cost" and they're not allowing transaction from paypal to your Maybank Account, evil punya bank

Step One
Login to your Maybank2u account. Look under Utilities and Click on Maybankcard Secure Online Shopping Registration
user posted image


Step Two
Select which card you want to use. In this case, I only have one card, so that is chosen by default.

Fill in the MSOS Password (has to be between 6-8 characters) and confirm

Fill in the Personal Assurance Message. This message will appear when you are asked for your password while shopping online. I think this is to ensure that is Maybank asking for your password and not some phishing site. There must not be any characters other than a-z.

Fill in the Expired Date, CVV, Hint & Answer
user posted image

Step Three

Login to www.paypal.com with your paypal email & password.

In the My Account tab, click Profile and Add/Edit Credit or Debit Card.

Key in the details of your Maybank Visa Debit Card. Make sure the address is exactly the same as your billing address.
user posted image

Step Five
You will then get a verification email to your paypal account saying that you have successfully linked your card. And now all you have to do is wait for the code.
user posted image

Step Six
Okay this is important : Wait for about ONE DAY before doing the following steps**

Login to your Maybank2u again and click on Accounts & Banking, then click on your Account number for your Account Details.

Then click on Debit Card History. You should then see an entry with the word “Paypal”. The code is the 4 numbers before the word Paypal.

Eg: PREAUTH SALE 8921PAYPAL-*EXPUSE DATED 06/08/09
Paypal Code : 8921

**
If you check your account too early, you might not see the details of the transaction and would not be able to get the code
user posted image

Step Seven
Log in to www.paypal.com and click on Profile, then Add/Edit Credit or Debit Card.

Click on Enter Paypal Code and enter the code you obtained in Step Six.
user posted image

Success!

And now you have successfully linked your Maybank Visa Debit Card to your Paypal. You will get the refund of USD1.95 to your Paypal account.

:: NOTES ::

* If you have problems linking your card, check to make sure the details of the card is all correct – especially the Address. If all else fails, call the Maybank customer service.
* I have no idea why USD 1.00 is also deducted along with the USD 1.95 when we verify the card.
* I have not tried to withdraw from Paypal to my card but I’ll be happy to hear your comments if you did try. Remember that Paypal charges USD5 per withdrawal.

I hope this tutorial was helpful

The TWINS

Out of nowhere, coincidently my office mate park their cars parallel and side by side like they're twins. A pair of whitey Myvi and the darkness black Proton BLM, it is black against white, a ying-yang sort of symbol.








Sep 1, 2009

Step-By-Step: Tune Up Your Windows XP Machine



1. Back up your PC. It's essential to perform regular backups of your PC, particularly if you'll be using utilities and tools that make software changes. Unfortunately, Windows XP Home Edition doesn't come with a backup utility. See Utilities To Back Up Your Data

for downloads that will do the job.


The built-in backup utility in Windows XP Pro is more robust than earlier versions, but it won't back up to a CD-R. It does work with CD-RWs, hard drives, and removable storage.


Log in to XP Pro with Administrator privileges, select Start, All Programs, Accessories, System Tools, Backup. Step through the various dialog boxes and follow all directions. In the 'What to Back Up' dialog box, choose the All information on this computer option if you haven't done a backup before. This will create a floppy that you can use to boot your PC and to restore the backup after a crash.


2. Check hard drives for errors. It's wise to do a thorough check on the status of your hard drives occasionally. Go to Start, My Computer, right-click the icon for your C: drive, and choose Properties. Then choose the Tools tab and click the Check Now button. Repeat this step for your other hard drives.



Applications and files must be closed in order for error checking to fix the problems it finds, so XP will often report that the disk check will run the next time you restart your system if you've checked 'Automatically fix file system errors' on the next screen.


Note: Finding and recovering bad sectors can take hours if you have a large drive.


3. Defragment hard drives. The more you use your PC, the more some files become broken into disparate parts scattered around your hard drive. Defragmenting rearranges each file's pieces into a single continuous block for faster access.


You'll need to be logged in as the Administrator to run XP's Disk Defragmenter. First select Start, All Programs, Accessories, System Tools, Disk Defragmenter. Highlight the drive that you want to check, and press the Analyze button. XP will tell you whether the drive needs to be defragmented. If XP does recommend defragging, click the Defragment button.



4. Sack any spyware. A free program like Spybot Search & Destroy or Ad-aware can get rid of any freeloading spyware that makes its way onto your system.


5. Clean out unneeded files. Go to Start, All Programs, Accessories, System Tools, Disk Cleanup, and select the drive you want to clean. XP will analyze your files and show a list of which ones can be removed. Check the boxes next to the categories you want to discard.



The More Options tab offers you several more cleanup choices. The System Restore cleanup option, in particular, can clear lots of disk space by erasing old restore points.


6. Back up again. Once you've finished tweaking your system and you're sure that everything is running well, it's a good idea to back up everything once again. That way, you'll always have a clean, fully optimized starting point that you can return to in case a disaster befalls your system.


Source: PCWorld



Related Posts with Thumbnails