Mar 24, 2009

BisonCam Win XP WebCam Driver


BisonCam driver for web cam (BisonCam Nb Pro WebCam) , what is this? . This is the software driver to support web cam that attached to your laptop or any USB compatible camera, hmmmm still dont know yet ?, ask uncle Google at Ask Google.com .

Ok, I just want to share with you with the simple definition of "software drive", let say you but a new hardware like scanner, printer or any comp gadget. The device will be conected to your PC via USB, Serial Port, Parallel Port, Infra red , bluetooth or whatever medium in between. You plug in and wait and wait and wait...the device will not work until you do some installation procedure. Do remember the hardware hat you purchase normally will enclose with the CD, this CD provide some files that you need to copy to your PC. All of the copied files will use to establish the communication between your device and the PC. So now your device is ready to use.

Back to my BisonCam, this is the longest hunting or scouting for software driver ever in my entire life with IT industry, sound stupid though , been in this field 11 years , this is the most problamatic experience. Why?, because windows say no problem, device manager did not produce any signal of failure, the icon for camera is appeared in MyComputer, detect and full function (windows says) BUT .... BUT the image is not appear, only gray box. I thought the device already broken, I mean hardware failure.

After a few weeks passing by, fade up, frust, mad, anger, disappointed and give up, I ask google again, searc for this file Camera_BS_13_XP_060103.zip, and it works, it works mate, it works dude, BUT (just another but)....the image is upside down.....hahahah.....at least the image is there....

To solve this I run a registry update and here I'm can do video call with my family....


Download BisonCam Win XP Driver

Registry update, save it as anyname.reg, than double click...


Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cam5603D]
“SensorType”=dword:0000000a
“LensType”=dword:0000000c
“ImageSize”=dword:00000001
“ViewSize”=dword:00000a50
“SnapItem”=dword:00000000
“MPTest”=dword:00000000
“RGB24″=dword:00000000
“WideScreen”=dword:00000000
“DeviceOffOn”=dword:00000000
“CpuUsage”=dword:00000000
“DcOffset”=dword:00000000
“AeTable”=dword:00000000
“PCB_SIZE”=dword:00000001
“PropShowItem”=dword:00000000
“SXGASize”=dword:00000001
“BlockS3S4″=dword:00000000
“AETarget”=dword:00000000
“FlikerLim”=dword:00000000
“InterpolationMethod”=dword:00000000
“ADC”=dword:00000000
“DC_Level”=dword:00000000
“Gama_Offset”=dword:00000000
“ImageEffect”=dword:00000000
“ChkPacketHdr”=dword:00000000
“SaBase”=dword:00000006
“SaDivitor”=dword:00000006
“SensorYUYV”=dword:00000000
“AvgAE”=dword:00000000
“Timer1″=dword:0000000a
“Timer2″=dword:0000005a
“PowerDown”=dword:00000000
“DoXPC3″=dword:00000001
“Do2KC3″=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\BisonCam]
“AgcGainType”=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WebCam\M2000]
“StillImage”=dword:0000000a
“MultiLangID”=dword:00000009


Bison Cam Windows Vista and Windows 7


For windows Vista and Windows 7 try download this driver from clevo


ftp://ftp.clevo.com.tw/M57xRU/Optional/Camera_VU.zip

ftp://ftp.clevo.com.tw/M57xRU/Optional/Camera_BV.zip




Mar 23, 2009

Google Search Top Keywords

I've been busy lately with the new born baby and dont have any spare time to post anything here. In fact my daily routine job also jam packed with the due and preparation for my students' final exam.

When I surf around and find that this article is good to share. This is a good info from one the most successful blogger from Malaysia. If you're involved in internet marketing, advertising or even participate in affiliate program on the net, I guess you should put it under your consideration. But yet, maybe after everything is sorting out I will try this tools or technique....

Google Search Top Keywords

This next trick I am going to show you is something that worked for me all the time. To be number one on google for Top Keywords!.

It really does not matter if you are new to blogging and what page rank you have all you really need is focus on Top Keywords and blogs that rank number one for keywords like example: “Make Money Online” or “Best Technology Blogs”

This is what I would like you to do!

Do research which blog is number 1 for keyword you are looking for. Then go to that blog and leave comment in way you don’t sound like spammer yet you want to draw traffic from that blog to your blog (blog post).

If you notice also that blog is accepting Post Trackbacks write a GOOD blog post on your blog and link to that blog post which is ranking No.1 for specific keyword.
This trick worked for me each time, I would get at least 500 visitors each month from each blog that rank number one.

So it really does not matter if you rank 12403 for keyword like “make money online” because your comment or Trackback is going to give you pretty much good exposure to people, that were interested in that keyword.


Source: BONTB






Mar 10, 2009

Chocolate Cake, Fries and Cheese Burger




Macam sedap jeerrrr.....





Mar 9, 2009

Hati-hati guna Facebook, MySpace,Friendster, Tagged | Social Network


social network


RAMAI yang suka menggunakan laman web sosial seperti MySpace, Friendster, Tagged dan juga Facebook untuk mencari kawan dan juga member lama di ruangan maya.

Ada yang menjadikan laman web sosial sebegini sebagai satu tempat untuk mereka berkarya.

Tidak kurang juga yang menjadikannya sebagai tempat memperjuangkan wadah dan pemikiran masing-masing. Yang penting, ia percuma dan itulah yang saya ingin kongsikan.

Lamab web sosial sekarang tidak ubah seperti blog. Dengan menggunakan umpan yang paling senang iaitu percuma, berduyun-duyun pengguna Internet akan berusaha untuk mendapat satu account bagi diri masing-masing.

Laman web sosial yang sedang meletup sekarang ialah Facebook.

Sebenarnya, ada sebahagian dark side yang tidak diketahui oleh jutaan pengguna Internet di dunia ini mengenai Facebook. Ini adalah satu teori konspirasi yang telah pun menjadi fakta benar.

Jika ada antara kita yang telah meletakkan butir-butir peribadi sebenar dalam Facebook, maknanya tiada apa lagi yang kita boleh lakukan.

Sedarkah kita siapa sebenarnya di belakang Facebook? Sedarkah kita bahawa semua data yang kita berikan itu telah pun disimpan oleh pihak perisikan antarabangsa?

Mereka boleh mengakses semua butiran mengenai kita dan dengan mudah mendapat semua butir diri tanpa perlu bertanya kepada orang lain. Dan yang lebih menyedihkan lagi, ramai daripada kita terutamanya rakyat Malaysia sudah memberikan 100 peratus informasi dan butiran diri mereka dengan tepat.

Dalam keghairahan yang kita sendiri wujudkan terhadap Facebook, kita sedikitpun tidak membaca dasar ataupun polisi yang Facebook letak dalam laman web mereka. Yang kita tahu hanyalah percuma dan sikap ramah dan jujur kita itulah yang boleh memakan diri kita sendiri sebenarnya.

Bagi pengguna kebanyakan, mungkin ia tidak akan membawa keuntungan kepada pihak itu tetapi bagi mereka yang mempunyai title sebagai professional seperti doktor, peguam, profesor, saintis dan lain-lain, mereka inilah yang dicari-cari.

Pernahkah kita atau mereka fikirkan mengenai risiko yang mereka letakkan ke atas diri mereka sendiri?

  • Semua data mengenai aktiviti dimasukkan.
  • Semua data mengenai kejayaan diri dimasukkan.
  • Alamat, bandar, nombor telefon, kelab, pekerjaan, rekod pendidikan, minat, aktiviti harian, habis diberikan begitu sahaja.

Data-data ini akan disimpan oleh pihak perisikan sebagai data yang boleh dijadikan statistik untuk kegunaan mereka pada masa depan.

Malah, maklumat mengenai keluarga juga dimasukkan dengan selamba.

Bagi saya, bersosial di laman web tidaklah salah, tetapi berhati-hatilah dengan semua privasi diri sendiri. Jangan sesekali memberikan maklumat penting. Palsukan semua maklumat yang dirasakan tinggi privasinya.

Maklumlah.. rakyat Malaysia inikan cepat terpengaruh. Apalagi dengan benda percuma sebegini.

MAN MAD
Kuala Lumpur


Source: Utusan Malaysia @ Forum

Aku layan gak facebook ni, dapat jumpa kawan2 lama....so be very careful la...




Mar 8, 2009

Hidden file not show | Heal Autorun.inf

Those days where network is one of the famous medium for transmitting virus is replace by easiest medium which is USB. No matter whatever it is as long its nature is for storage media, virus is now easily migrate to your computer.
The well known problem is unremoveable autorun.inf, the command file to initiate the virus to get into your computer. Unable to show hidden file and delete the viruses. Registry modification freeze, cannot do any modification to the registry file. The properties of .doc file change to hidden os file , which is you cant see and have the right to delete it.

So basically here is some of the steps that you can try to solve this problem.

1.
to enable show hidden file,

Open notepad and copy and paste next present in the quotebox below in it:
(don't forget to copy and paste REGEDIT4)

QUOTE
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\\SHOWALL]
"CheckedValue"=dword:00000001


Save this as fix.reg Choose to "Save type as - All Files"
It should look like this: user posted image
Double click on fix.reg & allow it to merge into the registry

Restart to take effect. If this fails, that means your computer is infected with malware.

2. Autorun.inf
Windows XP

To enable the viewing of Hidden files follow these steps:

1. Close all programs so that you are at your desktop.
2. Double-click on the My Computer icon.
3. Select the Tools menu and click Folder Options.
4. After the new window appears select the View tab.
5. Put a checkmark in the checkbox labeled Display the contents of system folders.
6. Under the Hidden files and folders section select the radio button labeled Show hidden files and folders.
7. Remove the checkmark from the checkbox labeled Hide file extensions for known file types.
8. Remove the checkmark from the checkbox labeled Hide protected operating system files.
9. Press the Apply button and then the OK button and shutdown My Computer.
10. Now your computer is configured to show all hidden files.
11. Then look for autorun.inf and delete it , normally at c:\autorun.inf

3.use Flash_Disinfector (by sUBs) :



Download it here http://www.techsupportforum.com/sectools/sUBs/Flash_Disinfec­tor.exe

or here http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/Flash_Disinfector.­exe



Save it on the desk

Launch it and follow the instructions, it will delete the infected files and put a new file to immunize your computer


ok, try to solve it by yourself...




Mar 3, 2009

New Born Baby



Isnin 2-MAC-09 bersamaan 5 Rabiul-Awal 1430 Hijrah, lebih kurang pkl 6.57pm, anak aku selamat di lahirkan dan terus pandai berkata2, terkejut gak aku camna budak baru lahir dah pandai cakap. Tapi cakap bahasa yang diorang pahamlah, antara tutur kata yang di ucapkan lepas lahir "Uuuu Uuuu Uwekkk" pastu "Uwekkkk Uekkkkk" dgn ton yg berbeza, aku rasa mungkin dia nak cakap "Mana mak aku, mana bapak aku, terima kasih doktor, terima kasih nurse, tak reti2 nak hulur susu walau sesedut dua". Tu le baby sekarang ni dah pandai cakap. Cuba korang dengar betul2 apa dia cakap dlm video klip nih....




Sebenar pd waktu mlm , wife aku dah kata mcam sakit2 perut, sbb due dia dlm 14th March 09 so aku ingat false alarm la, last deliver pun 2 weeks early so aku expect the same thingla, so far anak aku dua2 lahir awal dari jangkaan, mungkin tak sabar agaknya nak tgk dunia ni,

cuma kali ni takle mcm sebelum ni, sakit kejap2 jer tidak berterusan (mcm ramalan cuaca le plak). So aku pergi keja cam biasa la, dlm pkl 9 am wife aku call mcm nak bersalin jer....so apa lagi jadi ambulan ler aku pergi ambik dia dan bawa ke hospital. So masuk wad pastu pkl 230 masuk labor room, dlm pkl 630 pm dah kritikal , masa ni aku mcm boss le, sbb sibuk tgk doktor dan nurse 2 orang bekerja aku dok memantau kerja mereka. and then masa yg dinantikan tiba, anak aku pun selamat menghirup udara.

Nak bagi nama apa ?, Aku mcm takde idea sbb sebelum ni doktor scan kejap pompuan kejap lelaki so takde idea nak bagi nama. Umur baby aku dah 2 hari, aku rasa dah beberapa kali gak aku tanya kat dia, "nak nama apa ni?" dia pun cakap "LU SAPPA NAMA?" aitttt pengaruh media massa ni....ok hopefully dapat le nama yang bersesuaian dan bermaksud baik.

So far baby and wife aku ok, so discharge the next day, tu yg sempat aku menulis kat sini.

kat bawah ni ade beberapa gambar sejurus anak aku dilahirkan, "what a wonderful world"

See Wafiq @ FaceBook











Maklumat baby, berat dlm 3.22kg, lahir 6.57pm, cuma nama tak tau nak bagi nama apa lagi...











Related Posts with Thumbnails