Sep 6, 2009

Clickbank dan Aku

Aku pernah cerita pasal benda Clickbank ni satu ketika dulu, check this entry , aku dah joint clickbank ni dari tahun 2006 hasilnya USD 0.00, tak pernah buat sale pun, kalau korang nak tau apa clickbank ni meh aku cerita sikit mana tahu korang berminat, cerita ni banyak aku copy n paste

Apa dia Clickbank ni?
Sebenarnya benda ni ialah affliate program yang terfamous sekarang ni.Aku dah guna tapi belum lagi dapat duit dari affliate program ni. Still nak kaji-kaji lagi benda alah ni. Tapi aku dah study dekat 3 tahun (on and off la, tapi yg banyaknya off ler - sbb aku ada keja hakiki - mendidik anak bangsa).Tapi aku pasti benda alah ni boleh buat duit kalau betul-betul rajin and beri komitmen nak buat benda ni.

Review yang aku buat selama ni , aku dapati ramai gak orang dari Malaysia dan earn ribuan ringgit dari program ni, malah ada yang dah jadi jutawan dah pun.
Apa cara tah diaorang guna kan , tok sell satu produk tu. Pelik aku.

Balik semula dgn keyword "affiliate", in simple words, kita tolong orang jual product online dan dapat commission, komisen tuh yg di cari2 selama ni tak kesampaian. Kalau tak paham gak, cerita dia camni, katakanlah aku ada product nak jual online macm ebook yg boleh di download di internet dgn harga USD50 per copy, so aku ambik USD30 korang ambik USD20 sebagai komisen, kira win-win situation la, dan yg menjadikan orang tgh tu clickbank lah, so clickbank yg akan membuat payment process utk komisen. Boleh?...kalau tak clear jugak boleh pi clickbank.com or tanya uncle "google".

Ni lah satu2nya, program kat internet yang aku tak larat nak buat R&D, susah betul, program2 lain ada la jugak hasil sikit.

So pada sapa2 yg dah berjaya dalam "Affiliate Program" ni meh le kongsi2 bersama. Ohh clickbank bila nak masyukkkkkkk nih.....

ni screen short pendapatan diorang, daily earning tu, cam tak caya je , tapi ini reality, mungkin pintu rezeki aku belum terbukak lagi utk clickbank ni.



Apa ke penting benda nih?
Pada aku penting, sbb nak mengimbangi keadaan ekonomi yg terumbang ambing, so we need other source of income. Target aku, my part-time job is my main income, tapi buat masa ni , only few month je online income aku mengatasi gaji hakiki. But it is a good start.
Take the oportunity of the booming internet scenario around the globe. If you've background in IT it is an advantage. Kalau tak pun boleh belajar sendiri slow-slow. Clickbank is one of it.



4 comments :

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. dy dh msuk gk dari tahun 2008, tp tah faham apa pun..skrg password pn dh lupa..huhu~

    ReplyDelete
  3. sy lagi la x phm ngan clickbank nie...
    akaun dah ade
    tp x tau nak pkai mcm mane

    ReplyDelete
  4. quote >>'part-time job is my main income'

    ~bile nak cuba program Affiliate dari GDI setahu sy yg terbaik ketika ni..apela sgt modal sekecil 35ringgit kalo nk dibndingkan pendapatan tetap yg kita terima setiap bulan..menarik kan? :) jom pakat2 ramai2 join..xrugi pun

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails