Mar 3, 2009

New Born Baby



Isnin 2-MAC-09 bersamaan 5 Rabiul-Awal 1430 Hijrah, lebih kurang pkl 6.57pm, anak aku selamat di lahirkan dan terus pandai berkata2, terkejut gak aku camna budak baru lahir dah pandai cakap. Tapi cakap bahasa yang diorang pahamlah, antara tutur kata yang di ucapkan lepas lahir "Uuuu Uuuu Uwekkk" pastu "Uwekkkk Uekkkkk" dgn ton yg berbeza, aku rasa mungkin dia nak cakap "Mana mak aku, mana bapak aku, terima kasih doktor, terima kasih nurse, tak reti2 nak hulur susu walau sesedut dua". Tu le baby sekarang ni dah pandai cakap. Cuba korang dengar betul2 apa dia cakap dlm video klip nih....




Sebenar pd waktu mlm , wife aku dah kata mcam sakit2 perut, sbb due dia dlm 14th March 09 so aku ingat false alarm la, last deliver pun 2 weeks early so aku expect the same thingla, so far anak aku dua2 lahir awal dari jangkaan, mungkin tak sabar agaknya nak tgk dunia ni,

cuma kali ni takle mcm sebelum ni, sakit kejap2 jer tidak berterusan (mcm ramalan cuaca le plak). So aku pergi keja cam biasa la, dlm pkl 9 am wife aku call mcm nak bersalin jer....so apa lagi jadi ambulan ler aku pergi ambik dia dan bawa ke hospital. So masuk wad pastu pkl 230 masuk labor room, dlm pkl 630 pm dah kritikal , masa ni aku mcm boss le, sbb sibuk tgk doktor dan nurse 2 orang bekerja aku dok memantau kerja mereka. and then masa yg dinantikan tiba, anak aku pun selamat menghirup udara.

Nak bagi nama apa ?, Aku mcm takde idea sbb sebelum ni doktor scan kejap pompuan kejap lelaki so takde idea nak bagi nama. Umur baby aku dah 2 hari, aku rasa dah beberapa kali gak aku tanya kat dia, "nak nama apa ni?" dia pun cakap "LU SAPPA NAMA?" aitttt pengaruh media massa ni....ok hopefully dapat le nama yang bersesuaian dan bermaksud baik.

So far baby and wife aku ok, so discharge the next day, tu yg sempat aku menulis kat sini.

kat bawah ni ade beberapa gambar sejurus anak aku dilahirkan, "what a wonderful world"

See Wafiq @ FaceBook











Maklumat baby, berat dlm 3.22kg, lahir 6.57pm, cuma nama tak tau nak bagi nama apa lagi...











10 comments :

  1. yeah!!kami dpt adik bru...=)
    congrate yer sir..
    first baby boy tu..
    tuk nme baby tu..sok sir tnyer kt klaz na kteowg..wat survey..gerenti dpt nme yg best2!huhu

    ReplyDelete
  2. Congrate from Untie Milah, Uncle z & Mia..kirim salam kat Kak in..selamat berpantang..Nampaknya sepupu sepapat Mia memasing sepasang eh..nak hadiah dari arab tak ni..ekeke..

    ReplyDelete
  3. congrats for the newborn baby boy!
    bestnye dpt sepasang...

    ReplyDelete
  4. Tahniah sir zurai!!!! what a cute baby boy..huhu. Saye rase letak name Luqman Hakim best x??...x pown Luqman Nur Hakeem....huhu.

    saye mimpi name tu la hari2...mgkin petanda kot.huhu...

    ReplyDelete
  5. congratulations!!
    comey comey comey sgt...
    baby tu yang comey yer, bukan sir..hehehe..

    ReplyDelete
  6. Tahniah bro!

    Bertambah famili Tok Amat Safar

    From

    Along, Kak Sham , Iskandar & Insyirah

    ReplyDelete
  7. tahniah sir...
    mst dpt hero kn??
    tgk da tau..

    ReplyDelete
  8. Tahniah Bro!

    semoga sehat sokmo....
    nama anak ko ada sama ngan nama anak aku "Syahmi"...

    leh jd geng....(bukan upin ipin la kann)
    hahahaha....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails