Oct 31, 2008

Yang putih atau yang hitam?

Temubual seorang pemuda dengan pakcik gembala biri-biri.

Pemuda : Baguslah ternakan biri-biri pakcik. Boleh saya tanya beberapa soalan tak?
Pakcik : Boleh aje...
Pemuda : Berapa jauh biri-biri ni berjalan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
Pemuda : Yang putih.
Pakcik : Kalau yang putih berjalan lebih kurang enam kilometer setiap hari.
Pemuda : Yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Berapa banyak plak rumput biri-biri ni makan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Ah, yang putih makan lebih kurang empat kilo rumput setiap hari.
Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Berapa banyak bulu yang mereka hasilkan setiap tahun?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Aaa...yang putih menghasilkan sekitar enam kilo bulu setiap tahun.
Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Kenapa pakcik membezakan biri-biri pakcik yg putih dgn yg hitam, padahal jawapan semuanya sama aje?
Pakcik : Mestilah...sebab biri-biri yang putih itu pakcik yang punya.
Pemuda : Ooo, gitu ke...abis tu yang hitam tu sapa punya?
Pakcik : Yang hitam pun sama....
Pemuda : !@#$%^&*()



Uji IQ

Hari ni aku masuk meeting di waktu petang yang dingin (sbbnya meeting room tu ada air-cond), so setelah beberapa ketika aku makin blank dgn apa yang dibincangkan, biasalah aku ni kalau nak focus ni boleh tahan 600 saat je 10 min laa lepas tu mula la hilang tumpuan. Bila aje meeting banyak le keja nak kena buat lepas tu...

OK dipendekkan cerita salah satu point boss aku forward ialah Ujian IQ org putih kata IQ Test. SO aku terpikir gak camna nak buat IQ test ni, so lepas je meeting aku pun gunakan Google, cari soalan IQ, dan aku quote IQ test kat bawah ni utk tatapan korang, pas tu apa lagi cuba lah buat

1) Semua haiwan jadi monyet,monyet jadi apa?
jwpn: Jadi banyak.

2) Antara ekor lembu dengan ekor tikus... ekor mana
yg lebih pjg & kenapa?
jwpn: ekor tikus lebih panjang sebab mencecah
lantai

3) Dari banyak banyak burung, burung mana jaga
atuknya sendiri?
jwpn: Burung belatuk aaa

4) Kalau kereta berhenti apa yg turun dulu ....?
jwpn: Speedometer turun dulu

5) kalu bas kemalangan n bas tu terjatuh ke dalam
sungai, apa yang masih hidup lagi walaupun bas tu
dalam air...?
jwpn: road tax dia arrr....

6) kete apa yang bolih jalan dari pokok ke pokok?
jwpn: nissan 323 (tree to tree)

7) apa yang paling pandai dalam makmal?
jwpn: termometer sebab byk degree :-p

8) Kumpulan Orang Asli Paling Berjaya
jwpn: O.A.G (Orang Asli Gombak)

9) Kumpulan Rock yang Paling wangi
jwpn: MAY (Bau Sabun)


Sesuai ke tidak ?, ha lu pikir lah sendiri



Oct 30, 2008

2009 Honda City

Ni kalau nak tgk Honda City Baru , tak tau bila nak launching kat Malaysia, nampak cam ok je kalau bandingkan previous model

























Oct 29, 2008

Funny Picture

Aku nak share beberapa gambar yang aku jumpa masa aku pakai Google Image search

Bila rasa nak mencabar sesuatu mestilah kena pada tempatnya


Kids nowdays fulls of excuses, but good excuses really


Kalau ada kucing tergelak camni, maknanya "lawak yg korang buat menjadi"


When you think and think and think....


Pity cat




No comment


Funny thoughts-If turtles could fly!





Oct 28, 2008

Redesign my blog

My current blog



Aku plan nak tukar design blog sbb blog sekarang ni tak boleh layan ie7, so kat bawah ni ada beberapa nomination, tapi aku try solve ie problem ni dulu kalau ok , maleh aku nak tukar design.
update: problem solve , ada few tags tersalah, redundent tags, kalau korang tak paham takpe aku pun tak paham gak, ini ada kaitan dgn css, html and xml















Oct 27, 2008

Mozilla FireFox Reached 500 million downloads

After long break celebrating hari raya or Aidilfitri celebration for muslim, I couldnt find anything to post here except this one, I'm using FireFox since the version 1 just a few years back. Right now in version 3


or you can download here FireFox3

In my opinion, FireFox is much better compare to the ie7. Opera and Google Chrome also in my list, Safari works better in Apple or Mac

But yet, FireFox right now on top of my list.



Firefox, the open source web browser from Mozilla, is continuing to grow at a phenomenal rate, and has now passed the 500 million download mark since its launch in November 2004.
According to the Spread Firefox web site, there had been 500,168,448 downloads as of 6:15 a.m. PST. About 12 hours earlier, there had been more than 499,900,000.

In September 2007, Firefox crossed the 400 million download mark, indicating an average rate a bit shy of 20 million per month at present.



Firefox is the only browser in the market to have somewhat managed to put a dent in the market share of Microsoft Internet Explorer. But even with this level of success, Firefox is still a long way behind Internet Explorer as web browser of choice. While IE has a market share of about 75%, Firefox can only manage 17%.

The developers behind the project have been working on the version 3 of Firefox which is expected to come out in the near future.





Related Posts with Thumbnails