Aug 31, 2008

Selamat Berpuasa 1429 Hijrah







Sempena hari baik bulan baik ni aku nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada sapa2 yg berpuasa sahaja (yg dapat excuse kerana uzur syari'e tak pe lah). Kepada sapa2 yg cukup syarat tapi tak berposa (korang tau sendiri laaa) aku ucapkan tak selamat. Kasar bunyinya tu bro....

Ustaz Kata:
"
Awalannya rahmat, pertengahannya keampunan dan akhirannya bebas dari api neraka. Masya-Allah.

Namun, ini mungkin Ramadan terakhir buat kita. Penghujung nyawa adalah rahsia. Renungilah.
"
Dan sebagai warga Malaysia aku ucapkan le juga selamat merdeka, so selamatkanlah negara kita dari dijajah oleh ......








Aug 24, 2008

Umrah Lagi





Ini gambar yg adik aku ambik (Zikhan), tak silap aku dah 5 kali kot dia buat umrah tahun ni , perrrghhh untung org keja kat arab ni, duit banyak, pahala pun banyak. Bukan mcm malaysia ni , banyak bersumpah je (utk peengetahuan korang sekarang ni musim angkat sumpah, tak kisah lah sumpah laknat ke , pesuruhjaya sumpah ke , timbalan PM sumpah ke, semua pakat nak bersumpah)

Ok balik cerita asal, atas tu gambar dia ambik dari mana aku tak tau, tapi depan Ka'bah. Korang boleh baca sendiri kat blog dia click here






Apa nak jadi dengan remaja kita





bak kata Nabil lu pikirlah sendiri





Related Posts with Thumbnails