Oct 31, 2008

Uji IQ

Hari ni aku masuk meeting di waktu petang yang dingin (sbbnya meeting room tu ada air-cond), so setelah beberapa ketika aku makin blank dgn apa yang dibincangkan, biasalah aku ni kalau nak focus ni boleh tahan 600 saat je 10 min laa lepas tu mula la hilang tumpuan. Bila aje meeting banyak le keja nak kena buat lepas tu...

OK dipendekkan cerita salah satu point boss aku forward ialah Ujian IQ org putih kata IQ Test. SO aku terpikir gak camna nak buat IQ test ni, so lepas je meeting aku pun gunakan Google, cari soalan IQ, dan aku quote IQ test kat bawah ni utk tatapan korang, pas tu apa lagi cuba lah buat

1) Semua haiwan jadi monyet,monyet jadi apa?
jwpn: Jadi banyak.

2) Antara ekor lembu dengan ekor tikus... ekor mana
yg lebih pjg & kenapa?
jwpn: ekor tikus lebih panjang sebab mencecah
lantai

3) Dari banyak banyak burung, burung mana jaga
atuknya sendiri?
jwpn: Burung belatuk aaa

4) Kalau kereta berhenti apa yg turun dulu ....?
jwpn: Speedometer turun dulu

5) kalu bas kemalangan n bas tu terjatuh ke dalam
sungai, apa yang masih hidup lagi walaupun bas tu
dalam air...?
jwpn: road tax dia arrr....

6) kete apa yang bolih jalan dari pokok ke pokok?
jwpn: nissan 323 (tree to tree)

7) apa yang paling pandai dalam makmal?
jwpn: termometer sebab byk degree :-p

8) Kumpulan Orang Asli Paling Berjaya
jwpn: O.A.G (Orang Asli Gombak)

9) Kumpulan Rock yang Paling wangi
jwpn: MAY (Bau Sabun)


Sesuai ke tidak ?, ha lu pikir lah sendiri



1 comment :

  1. jom tambah lagi :D

    1)abdul pegi kedai,siapa pegi kedai?
    answer : kita mesti akan jawab dengan intonasi "abdul la"
    the ans should be = abdul
    takde "la"

    2)ketuk2 keluar itam?
    answer :ketuk rumah keling

    3)1 rumah 12 bilik?
    answer : jam

    4)dalam banyak2 stor,stor apa paling busuk?
    answer :stokin :D

    5)Rumah apakah yang gunakan banyak air?
    answer : Rumah terbakar

    6)Apa yang mahal pada BMW
    answer : Huruf W. Cuba tukarkan W ngan X. Jadi BMX. Kan murah tu...

    7)Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
    Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

    8)Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
    Answer: Tahi hidung.haha! :P

    9)Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
    Answer: Tukang gali kubur

    10)Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
    Answer: Dua-dua tak kenal sir zuraidin! :P

    11)Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
    Answer: Usus

    12)Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
    Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

    dah.penat type.
    enjoyyy! :P

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails