May 21, 2008

Notebook Option

Sepanjang hayat aku sampai le sekarang ni, aku dah beli 2 desktop dan satu notebook, dulu ada notebook Ibm ThinkPad R40 itu wife aku punya

My first desktop aku beli masa aku final year tahun 1998 , Pentium II 400MHz with MMX technology. IBM Aptiva. Lebih kurang cam ni le bentuknya, masih ada lagi cuma semakin slow tak larat nak beroperasi. Masukkan Ubuntu Linux pun tak berapa jalan.



Pastu aku beli lagi sebiji IBM desktop Netvista



gambar ni aku ambik masa nak hantar pi jual , tapi sampai la mamat yg nak beli tu senyap je. yang ni memang aku nak jual , tgh kumpul duit nak beli dektop baru yg pakai LCD monitor (hihihihi demand tu ).

aku plan jual RM500 all set , latest news ada buyer tapi dia mintak pospond dulu sbb tgh kumpul duit. Aku offer bayar ansuran-ansuran asal kan buyer confirm.

Spec dia simple je P4 1.6Ghz, Ram 384Mhz, Storage 20GB, Monitor Samsung Syncmaster 17" (yang ni baru pakai tak sampai setahun)

ok itu sejarah desktop aku..

Sejarah Notebook Aku plak
Dulu harga laptop/notebook mahal nak mampos, sampai aku black list dalam baang2 impian aku...but times change harga dah boleh tahan le, so aku surf @ scouting , nak beli IBM ThinkPad mahal , survey punya survey last-last aku angkat Dell XPS M1330
harge mcm ok sikit utk pc fair, tahun 2007 aku pi beli....ni le first time beli notebook....dah kerja baru boleh beli notebook.


Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting




ok settle pasal notebook, aku update blog ni pun pakai Dell ni , lepas aku pakai dlm sebulan boss aku plak bagi laptop sbb ada project buat web base system, dia bagi laptop Ftec, nanti aku post kat sini. Ok gak Ftec ni cuma ada few things je yang tak berapa ok , mcm display and chipset dia..sekarang ni aku pakai Ftec kalau nak buat keja, for personal pakai Dell. Tu la bila takde laptop penat cari duit nak beli, dah dapat beli siap dapat satu plak dari company.

0 COMMENT :

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails